Dita e pare:  Nisja nga Tirana ne oren 07:15.  Nje ndalese per kafe  dhe vazhdojme rrugen drejt Prizrenit ku mendohet te mberrijme para mesdites.  Të dhënat arkeologjike lënë të kuptojnë, se ky territor ishte i banuar që nga antika, kur njihej me emrin Theranda e në këtë trevë banonte një popullsi Dardane. Pas akomodimit ne hotel nisemi per nje vizite ne Kalane e Prizrenit. Dreka e lire, rekomandojme restorant dhe ushqim tipik. Pasdreke nje vizite ne shtepine e Lidhjes se Prizrenit. Darka ne hotel dhe pasdarka e lire per te shijuar atmosferen ne kafenete apo club-et e qendres se qytetit.

Dita e dyte: Pas mengjesit ne hotel, nisemi drejt Prishtines, udhetimi zgjat rreth 1 ore e 30 minuta.  Ndalojme rruges per te vizituar shpellen e famshme te krahines.  Në të dhënat historike të shkruara deri në shek. XIV, për Prishtinën kemi të dhëna të pakta e fragmentare. Shkrimet e para për Prishtinën si një fshat janë bërë nga Johan Kantakuzes, perandor i Bizantit . Takimi yne me Prishtinene fillon me nje vizite ne qender te qytetit ku edhe mund te pushojme per nje kafe apo per Pazar . Dreka e lire. Pasdreke vizita jone vazhdon ne muzeun historik te qytetit. Pasdite vone nisemi drejt Gjakoves, është qytet në pjesën perëndimore të Kosovës.  Akomodimi dhe darka ne hotel, dhe me pas nje vizite ne qender te qytetit .

Dita e trete:  Pas mengjesit ne hotel serisht i drejtohemi qendres se qytetit. Aty do te mund te vizitojme Xhamine e Hadumit. Treg lokal ishte një specifikë për Gjakovën si dhe qytetet shqiptare gjatë shekullit XV, deri në fillim të atij XVI. Hadum Aga ndërtoi xhaminë, e cila po ashtu edhe mban emrin e donatorit-financuesit të objektit në Gjakovë. Xhamia e Hadumit, sipas traditës, u ndërtua në fushën e Jakë Vulës, prej nga edhe do të bëhej emërtimi i qytetit – Jakovë. Pas vizites se Gjakoves rreth ores 15:00 i drejtohemi Tiranes.


- Transporti
- Akomodimi ne hotel me mengjes dhe darke
- Transfertat sipas programit

55 €/personi

 

Contact us

For Air Ticketing

Tel: 355 4 2240819

Email: ticketing@toptour.al

 

For Hotel reservation & Outgoing Tour

Tel: 355 4 2240819

Mob: 355672035077

Email: sales@toptour.al

            reservation@toptour.al

 

For Incoming Tour

Tel: 355 4 2240819

Mob: 355692036077

Email: eliana.bakiri@toptour.al

              info@toptour.al

Connect with us

Sign up today and never miss another deal again!


Partnerë :

      

About us

Our field of expertise runs on:

1-Hotel reservations in and outside Albania 
2-Box office
3-Logistic
4-Events
5-Tourism
6-Insurance